Het vormgeven aan een sauna-interieur .

Gepubliceerd op 6 november 2018 om 15:47

Het kan raar lopen. Zo staan we een leuke kettingzaagkunst demonstratie te geven in het Belgische Neerpelt. En zo sta je in een oude timmerfabiek te werken aan een aantal saunabanken.  

Op zondag 16 september heb ik samen met Eva een demo gegeven in Neerpelt. Hier werd ik aangesproken door iemand die bezig was met het in richten van een nieuw te bouwen saunacomplex. Een van de sauna's zou een grote drietraps bank krijgen met robuuste en organische vormen. Zijn vraag was of ik hierin geïnteresseerd ben. Natuurlijk sta ik open voor een nieuwe uitdaging. Eerst maar eens ter plaatse gaan kijken wat precies de bedoeling is. Na wat proefstukjes te hebben gemaakt is besloten om de klus te gaan doen.  

Zo'n groot project heb ik nog niet eerder in handen gehad. Het lijmwerk en het op maat maken van de balken wordt door ervaren interieurbouwers  gedaan. Daarna kan ik me bezighouden met de organische vormen.

Inmiddels zijn de banken af. De tussenliggende latten worden later nog weggehaald zodat de kromming onderaan naadloos aansluit op de zitting. Mijn werk houdt hier even op tot dat de interieurbouwers de wanden en het plafondgedeelte hebben gelijmd. De wanden en het plafond krijgen ook glooiende vormen, die dan weer op de banken aansluiten. Van het geheel zal de bezoeker een soort "coconbelevenis" krijgen.

Hier onder zie je enkele foto's van het proces.