Tulpen en een appel in Lisse

Gepubliceerd op 2 december 2018 om 12:41

In oktober kreeg ik een leuke opdracht uit Lisse om van een boomstam een appel te zagen. De betreffende boomstam was echter te dun om er een flinke appel van te maken. In overleg werd toen besloten dat ik zelf voor een mooie stam zou zorgen en de appel gedeeltelijk thuis zou maken. De boomstam die ik hiervoor gebruikt heb, was een dikke eik van 55 cm doorsnede en een goeie 75 cm lang.

 

In die zelfde week komt er nog een vraag van iemand uit dezelfde woonplaats om van een stam in de tuin een beeld te maken.. Zo is het plan ontstaan om half november beide opdrachten in één dag te realiseren. Eerst in de ochtend de appel afgemaakt en op zijn plaats gezet. 

 

 

Na de middagpauze ben ik naar het tweede adres gegaan. Hier stond een dubbele stomp van een prunus. Beide stammetjes waren ongeveer 30 cm dik. Lisse ligt midden in de bollenstreek en daarom leek het de eigenaar leuk om er twee tulpen van te laten maken. 

Eerst de tuin afdekken met zeil om het zaagsel te verzamelen en de planten te beschermen.

 

 

Toen het beeld af was, was het inmiddels donker.

Later die week heeft de eigenaar me nog wat foto's gestuurd bij daglicht.

Het was een drukke, maar leuke dag.

Heeft u een boomstam in de tuin staan waarvan u een beeld van wilt laten maken? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons.